NKL logo

Pistekirjoitusmuunnin

Palvelukuvaus (1.5.2021)


Palvelun tarkoitus

Palvelu on tarkoitettu eri käyttäjäryhmille, jotka haluavat nähdä miltä kirjoitettu teksti näyttää suomalaisena pistekirjoituksena.

Palvelun toiminta

Palvelun toiminta on yksinkertainen: Kirjoitetaan teksti, jonka palvelu muuntaa pistekirjoitus-kuvaksi. Syntynyt kuva näytetään käyttäjälle halutussa kuvamuodossa.

Tietojen kerääminen

Käyttäjän ip-osoite ja muunnoksen ajankohta tallennetaan palvelun lokitiedostoon. Mitään muuta yksilöllistä tietoa käyttäjään tai muunnokseen liittyen ei kerätä.

Palvelun prosessien aikana syntyvät tiedostot poistetaan vuorokauden kuluessa muunnoksen suorittamisesta.

Vastuu

Näkövammaisten liitto ei takaa, että kuvan ilmaisema pistekirjoitus vastaa täydellisesti suomessa käytettävää pistekirjoitusta.

Kuvan pistekirjoitus voi olla eri kokoista kuin perinteinen tulostettu pistekirjoitus. On siis hyvä varmistaa kuvan oikea koko ennen lopullista taittamista, esim. taitto-ohjelmissa.

Kuvien hyödyntäminen

Palvelussa käytettävien sekä palvelun luomien kuvien hyödyntäminen kaupallisesti, tai mainostarkoituksiin ilman Näkövammaisten liiton myöntämää lupaa on kielletty.

Yhteystiedot

Palveluun liittyvät kysymykset pyydämme ilmoittamaan osoitteeseen: digineuvonta@nkl.fi, tai puhelimitse: (09) 3960 4000.